SREN
14.06.2019.

Ново Студенти: Бесплатна школа Python програмирања у СКИП центру

За све студенте који су заинтересовани да своје знање прошире, Министарство државне управе и локалне самоуправе и ове године у сарадњи са Владом Републике Кореје од 1. до 26. јула организује Бесплатну летњу школу програмирања и корејске културе у Српско-корејском информатичко приступном центру (СКИП центар).

Сајт СКИП-а тренутно није у функцији (14.06. у 10:40ч), па се саветују заинтересовани за се око детаља распитају на телефон 011 3349980.

За све студенте који су заинтересовани да своје знање прошире, Министарство државне управе и локалне самоуправе и ове године у сарадњи са Владом Републике Кореје од 1. до 26. јула организује Бесплатну летњу школу програмирања и корејске културе у Српско-корејском информатичко прочитајте цео текст

13.06.2019.

Ново Истакнуто: Позиција у предузећу Aqua Arts – Akvamarin

Aqua Arts – Akvamarin је предузеће основано 1995. године у Београду и бави се пројектовањем и извођењем првенствено фонтана и базена али и архитектонских објеката и комплекса – туристичких, спортских и рекреативних центара, опреме и инсталација, wellness и SPA садржаја где се делатност проширила на ентеријере и екстеријере. Детаље о њиховој делатности и пословима можете добити на сајту: www.akvamarin.rs

Aqua Arts – Akvamarin овом приликом објављује слободну позицију за грађевинског инжењера хидротехнике или студента мастер студија хидротехнике који би се придружио њиховом тиму. Детаљи понуде могу се погледати путем линка: Детаљи – оглас, или у видео снимку директно упућеном нашим студентима:

Aqua Arts – Akvamarin је предузеће основано 1995. године у Београду и бави се пројектовањем и извођењем првенствено фонтана и базена али и архитектонских објеката и комплекса – туристичких, спортских и рекреативних центара, опреме и инсталација, wellness и SPA садржаја где прочитајте цео текст

12.06.2019.

Ново Стручна пракса - мастер студије: Летња стручна пракса у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Универзитет у Београду – Центар за развој каријере позива студенте да се пријаве за програм стручне праксе током 2019. године, који се реализује у јавним предузећима и стручним установама и агенцијама из ресора министарства Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Програм праксе реализује у три циклуса током 2019. године, а тренутно је актуелно пријављивање за други (летњи циклус), који ће се реализовати у периоду од 15. јула до11. октобра.

Детаљи о програму стручне праксе налазе се овде.

Универзитет у Београду – Центар за развој каријере позива студенте да се пријаве за програм стручне праксе током 2019. године, који се реализује у јавним предузећима и стручним установама и агенцијама из ресора министарства Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Програм праксе реализује у прочитајте цео текст

05.06.2019.

Хидрологија: Резултати испита из Хидрологије у 1. јунском року

Резултати испита из Хидрологије у 1. јунском року налазе се овде, док су поени са испита и са предиспитних активности за студенте који су потпис стекли током школске 2018/2019 године дати у посебној табели.

Увид у радове је у четвртак 6. јуна од 13:00 до 14:00 часова у Институту за хидротехнику.

Усмени део испита за позване кандидате ће се одржати у  уторак 11. јуна 2019. године у Институту за хидротехнику са почетком од 10:00 часова.

Резултати испита из Хидрологије у 1. јунском року налазе се  овде , док су поени са испита и са предиспитних активности за студенте који су потпис стекли током школске 2018/2019 године дати у посебној  табели.

Увид у радове је у четвртак 6. прочитајте цео текст

05.06.2019.

Инжењерска хидрологија: Резултати испита из Инжењерске хидрологије из 1. јунског рока

Резултати испита из Инжењерске хидрологије из 1. јунског рока налазе се овде.

Увид у радове је у четвртак 6. јуна од 13:00 до 14:00 часова у Институту за хидротехнику.

Усмени део испита ће се одржати у уторак 11.06.2019. године у Институту за хидротехнику са почетком од 10:00 часова.

Резултати испита из Инжењерске хидрологије из 1. јунског рока налазе се  овде.

Увид у радове је у четвртак 6. јуна од 13:00 до 14:00 часова у Институту за хидротехнику.

Усмени део испита ће се одржати у уторак 11.06.2019. године у Институту за прочитајте цео текст

03.06.2019.

Инжењерска хидрологија: Писмени испит из Инжењерске хидрологије у јунском року

Писмени испит из Инжењерске хидрологије у јунском року ће се одржати у уторак 4. јуна 2019. године од 9:00 до 14:00 часова у сали 319.

Испитни задаци се обавезно раде у вежбанкама Грађевинског факултета.

На испиту је дозвољено коришћење елабората, збрирке, скрипте и материјала са предавања и бележака са предавања и вежби. Коришћење решених старих рокова (копираних и преписаних) није дозвољено.

Писмени испит из Инжењерске хидрологије у јунском року ће се одржати у уторак 4. јуна 2019. године од 9:00 до 14:00 часова у сали 319.

Испитни задаци се обавезно раде у вежбанкама Грађевинског факултета.

На испиту је дозвољено коришћење елабората, збрирке, прочитајте цео текст

03.06.2019.

Хидрологија: Писмени испит из Хидрологије у јунском року

Писмени испит из Хидрологије у јунском року ће се одржати у уторак 4. јуна 2019. године од 9:00 часова у сали 319. Писмени испит ће трајати 2 сата и 15 минута.

Испитни задаци се обавезно раде у вежбанкама Грађевинског факултета.

На испиту је дозвољено коришћење елабората, збрирке, скрипте и материјала са предавања и бележака са предавања и вежби. Коришћење решених старих рокова (копираних и преписаних) није дозвољено.

Писмени испит из Хидрологије у јунском року ће се одржати у уторак 4. јуна 2019. године од 9:00 часова у сали 319. Писмени испит ће трајати 2 сата и 15 минута.

Испитни задаци се обавезно раде у вежбанкама Грађевинског факултета.

прочитајте цео текст

30.05.2019.

Хидрологија: Поени са предиспитних обавеза

Поени са предиспитних обавеза (2 теста, посета РХМЗ-у, предаја вежби на време и одбрана елабората) дати су у табели.

Поени са предиспитних обавеза (2 теста, посета РХМЗ-у, предаја вежби на време и одбрана елабората) дати су у  табели.

28.05.2019.

Истакнуто: Позив за приступање огранку IWA YWP у Србији

Удружење за технологију воде и санитарно инжењерство (УТВСИ) и огранак IWA YWP у Србији (International Water Association Young Water Professionals) позивају све младе стручњаке из области управљања и заштите вода да се прикључе раду националног огранка у Србији. Више информација може се наћи у позивном писму >>>.

Удружење за технологију воде и санитарно инжењерство (УТВСИ) и огранак IWA YWP у Србији (International Water Association Young Water Professionals) позивају све младе стручњаке из области управљања и заштите вода да се прикључе раду националног огранка у Србији. Више информација прочитајте цео текст

21.05.2019.

Мерења у хидротехници: Презентације вежби

Термин за презентације вежби из предмета Мерења у хидротехници је петак, 24.05.2019. у 12:00 у институту за хидротехнику. Потребно је да студенти, подељени у групе (списак студената са додељеним презентацијама погледати у прилогу) припреме кратке презентације (максимално 4 слајда, време за презентацију је максимално 10 мин.) на додељену тему .

Групе за припрему презентација: ГРУПЕ

Термин за презентације вежби из предмета Мерења у хидротехници је петак, 24.05.2019. у 12:00 у институту за хидротехнику. Потребно је да студенти, подељени у групе (списак студената са додељеним презентацијама погледати у прилогу) припреме кратке презентације (максимално 4 слајда, време прочитајте цео текст

20.05.2019.

Истакнуто: Радионица из нумеричког програмирања

Услед великог интересовања студената, Катедра за ХВЕ организоваће једнодневни курс нумеричког програмирања на неку од тема које се обрађују на предмету Хидраулика 2. Радионица би покривала специфичне програмерске теме које остали курсеви на Факултету углавном не разматрају: структуре података и планирање меморије, итеративни хидраулички прорачуни, имплементација различитих нумеричких шема, итд.

Како би радионица помогла што већем броју студената, моле се заинтересовани да попуне анкете које су постављене испод. Сва додатна питања могу се послати на rljubicic@grf.bg.ac.rs.

Тема радионице?

View Results

Loading ... Loading ...

Датум радионице

View Results

Loading ... Loading ...

Програмски језик

View Results

Loading ... Loading ...

Услед великог интересовања студената, Катедра за ХВЕ организоваће једнодневни курс нумеричког програмирања на неку од тема које се обрађују на предмету Хидраулика 2. Радионица би покривала специфичне програмерске теме које остали курсеви на Факултету углавном не разматрају: структуре података и прочитајте цео текст

16.05.2019.

Хидрологија: Резултати 2. теста из Хидрологије

Резултати 2. теста из Хидрологије налазе се овде. Поред ових резултата, у табели је приказан број евидентираних присуства предавањима, поени са посете РХМЗ-у и са 1. теста.

Поени са одбране елабората, као и укупан број поена на предиспитним обавезама, биће објављени после среде 22. маја 2019. године.

Резултати 2. теста из Хидрологије налазе се  овде.  Поред ових резултата, у табели је приказан број евидентираних присуства предавањима, поени са посете РХМЗ-у и са 1. теста.

Поени са одбране елабората, као и укупан број поена на предиспитним обавезама, биће објављени после среде 22. маја прочитајте цео текст

16.05.2019.

Инжењерска хидрологија: Летња школа хидрометрије у Баји

Информације о летњој школи хидрометрије која ће се одржати у Баји можете наћи овде.

Рок за пријаву за учешће на летњој школи је 31. мај 2019. године.

Информације о летњој школи хидрометрије која ће се одржати у Баји можете наћи овде .

Рок за пријаву за учешће на летњој школи је 31. мај 2019. године.

13.05.2019.

Хидрологија: Распоред за одбрану елабората из Хидрологије

Одбрана елабората ће се одвијати према следећем распореду:

Датум Време Учионица Група
среда   15/5/2019 13:00 – 14:00 ИХ 5
понедељак   20/5/2019 8:15 – 9:15 ИХ 6
понедељак   20/5/2019 9:15 – 10:15 ИХ 1
понедељак   20/5/2019 10:15 – 11:15 ИХ 2
среда   22/5/2019 12:15 – 13:15 ИХ 4
среда   22/5/2019 13:15 – 14:15 ИХ 3
ИХ – Институт за хидротехнику

 

Одбрана елабората ће се одвијати према следећем распореду:

Датум Време Учионица Група среда   15/5/2019 13:00 – 14:00 ИХ 5 понедељак   20/5/2019 8:15 – 9:15 ИХ 6 понедељак   20/5/2019 9:15 – 10:15 ИХ 1 понедељак   20/5/2019 10:15 – 11:15 ИХ 2 прочитајте цео текст

13.05.2019.

Мерења у хидротехници: План оджавања наставе до краја семестра

Распоред предавања из предмета Мерења у хидротехници до краја семестра:

Понедељак, 13.05., од 14 до 16

Понедељак, 20.05., од 14 до 16

Вежбе

Понедељак, 13.05. – нема вежби

Понедељак, 20.05. – одбрана вежби и овера елабората

Петак, 24.05. – презентације вежби (подела за презентације ће бити објављена накнадно)

Распоред предавања из предмета Мерења у хидротехници до краја семестра:

Понедељак, 13.05., од 14 до 16

Понедељак, 20.05., од 14 до 16

Вежбе

Понедељак, 13.05. – нема вежби

Понедељак, 20.05. – одбрана вежби и овера елабората

Петак, 24.05. – презентације вежби прочитајте цео текст

13.05.2019.

Истакнуто: Летња школа хидрометрије у Баји

Другу годину за редом, Факултет наука о води, Мађарског Националног универзитета јавних послова, чије је седиште у Баји, позива студенте хидротехнике и водноеколошког инжењерства Грађевинског факултета у Београду да учествују у летњој школи хидрометрије. У оквиру летње школе студенти имају прилику да на експерименталном сливу у Мађарегрегу примене различите поступке и технике  мерења нивоа, брзина и протока у природним водотоцима. На експерименталном сливу налази се студентски дом у којем се борави током три дана теренских мерења. Преостало време студенти бораве у студентском дому у Баји.

Програм летње школе и формулар за пријаву налазе се на следећој интернет страници:

https://vtk.uni-nke.hu/oktatas/summer-school

РОК за пријаву је 31. мај 2019. године.

Заинтересовани студенти пре пријављивања у летњу школу треба да се јаве наставницима из Регулације  река – доц. Дејани Ђорђевић и доц. Николи Росићу.

Другу годину за редом, Факултет наука о води, Мађарског Националног универзитета јавних послова, чије је седиште у Баји, позива студенте хидротехнике и водноеколошког инжењерства Грађевинског факултета у Београду да учествују у летњој школи хидрометрије. У оквиру летње школе студенти имају прочитајте цео текст